Спорт

Пикси: Бићу селектор и наредне две године, списак за Европско првенство у уторак

Селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић Пикси, изјавио је да ће и у наредне две године обављати своју функцију
Пикси: Бићу селектор и наредне две године, списак за Европско првенство у уторак© ATA Images

Спекулисало се претходних дана хоће ли Драган Стојковић остати на месту селектора Србије.

Иако је информација првобитно добила потврду, појавиле су се нове које су указивале да постоје проблеми финансијске природе.

Ипак, Стојковић је гостујући на "РТС-у" одгонетнуо дилеме.

Пикси је рекао да је продужио уговор са Фудбалским савезом Србије до 2026. године, као и да ће у уторак ујутру бити објављен списак од 26 играча за Европско првенство у Немачкој.

"Да, договор је усаглашен и раније, али је данас озваничен и водићу репрезентацију у наредне две године. Моја идеја је била да се сачека док се не заврши првенство и куп. Знао сам да долази Скупштина и да би то било право време за озваничавање. Срећан сам и поносан што ћу представљати земљу на Европском првенству после 24 године", рекао је Стојковић.

Пикси је додао да ће у уторак саопштити списак путника за Европско првенство.

"Припреме су испланиране перфектно. На сајту савеза ће сутра бити 26 имена за Евро. Припреме такође почињу сутра и ја ћу у Пазови имати 16 играча на тренингу од 17.00 часова. Играчи нису дужни да дођу, али видим другачију жељу и приступ у односу на претходно такмичење", изјавио је селектор "орлова".

Селектор Србије је истакао да је здравствени билтен екипе много бољи за разлику од Мундијала у Катару.

"Здравствени билтен је много бољи за разлику од кошмара пре две године. Играчи су здрави, прави, мотивисани и жељни да дођу. То ми говори да ће бити спремни. Ни приближно нема еуфорије као пре две године. Тада је еуфорија додуше била оправдана. Одиграли смо одличне квалификације, закључно са победом над Португалом. Драго ми је што нема еуфорије и што идемо са мање очекивања, али са више жеље", рекао је Стојковић.

image