Спорт

Пикси одредио списак за Европско првенство: Ових 26 "орлова" иду у Немачку

Селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић Пикси, одредио је списак играча који ће наступати на предстојећем Европском првенству у Немачкој
Пикси одредио списак за Европско првенство: Ових 26 "орлова" иду у Немачку© ATA Images

Стојковић је направио списак од 26 играча за предстојеће првенство Европе у фудбалу.

Србија ће уписати први наступ на Европском првенству од осамостаљења, а на шампионату "старог континента" играће након 24 године паузе. 

Званичне припреме репрезентације почињу 3. јуна, а пред првенство ће Србија одиграти две припремне утакмице – 4. јуна са Аустријом у Бечу и са Шведском 8. јуна у Стокхолму.

Драган Стојковић определио се за следеће играче:

Голмани: Вања Милинковић-Савић, Предраг Рајковић, Ђорђе Петровић.

Одбрана: Павловић, Миленковић, Вељковић, Бабић, Спајић, Стојић.

Средина: Лукић, Гудељ, Максимовић, Илић, Мијаиловић, Милинковић-Савић, Тадић (Ц), Самарџић, Бирманчевић, Костић, Младеновић, Живковић, Гаћиновић.

Напад: Митровић, Влаховић, Јовић, Ратков.

"Орлови" ће у Немачкој играти у Групи Ц заједно са Енглеском, Словенијом  и Данском.

Први меч Србија ће одиграти 16. јун, од 21.00 у Гелзенкирхену, а потом два меча у Минхену, 20. јуна од 15.00 и 25. јуна у 21.00.

Са Стојковићевог ширег списка отпали су: голман Александар Јовановић (Партизан), штопери Страхиња Ераковић (Зенит) и Јан Карло Симић (Милан), везисти Матија Глушчевић (Раднички 1923), Александар Ћирковић (ТСЦ), Немања Радоњић (Мајорка), Саша Здјелар (ЦСКА Москва) и нападачи Самед Баждар (Партизан) и Михаило Ивановић (Војводина).

image