Спорт

Деветорица отпала са Пиксијевог списка, Радоњић се из протеста повукао из репрезентације

Приликом креирања списка путника на Европско првенство у фудбалу, Драган Стојковић Пикси морао је да прецрта деветорицу фудбалера
Деветорица отпала са Пиксијевог списка, Радоњић се из протеста повукао из репрезентације© ATA Images

Није могло без "прашине" након селекторовог објављивања списка фудбалера и путника за Немачку, где ће се одржати Европско првенство.

Драган Стојковић Пикси је одредио 26 играча са којима ће покушати да оствари запажен резултат и учинак на првенству Европе, на којем Србија игра после 24 године, први пут након осамостаљења.

Српски стручњак је морао шири списак да скрати за деветорицу фудбалера, а његов избор наишао је на различита мишљења и коментаре код љубитеља фудбала.

Са Стојковићевог ширег списка отпали су: голман Александар Јовановић (Партизан), штопери Страхиња Ераковић (Зенит) и Јан Карло Симић (Милан), везисти Матија Глушчевић (Раднички 1923), Александар Ћирковић (ТСЦ), Немања Радоњић (Мајорка), Саша Здјелар (ЦСКА Москва) и нападачи Самед Баждар (Партизан) и Михаило Ивановић (Војводина).

У домаћим медијима, конкретно "Телеграфу", појавила се информација да је крило Мајорке Немања Радоњић, незадовољан одлуком, изјавио да се повлачи из националног тима, докле год је Драган Стојковић селектор. Убрзо је Радоњић потврдио то за београдски лист.

Разочаран је био и голман Партизана Александар Јовановић, који је надруштвеним мрежама поделио слику ширег списка и написао: "Пред Светско првенство 2018. године, шири списак – прецртан. Пред Европско 2024. шири списак – прецртан", написао је на "Инстаграму".

Поред поменутог Радоњића, од националног тима опростио се и Филип Ђуричић, који није био изабран ни на проширени списак "орлова".

"Тешко ми је, али сам свестан да тако мора. Време је да се опростим од репрезентације Србије, да јој кажем збогом, али само на терену", написао је фудбалер на друштвеним мрежама.

image