Спорт

"Видећемо сасвим другачијег Новака - форма је привремена, класа је вечна"

Тим Хенман, некадашњи британски тенисер, верује да ће Србин у Паризу показати много више него у досадашњем току сезоне
"Видећемо сасвим другачијег Новака - форма је привремена, класа је вечна"Getty © Mateo Villalba / Contributor

Новак Ђоковић у уторак не пре 20.15 часова започиње учешће на Ролан Гаросу наступом у првом колу против Пјер-Ига Ербера.

Уочи тог дуела, о слабијој форми најбољег тенисера света говорио је и Британац Тим Хенман, који је за "Јуроспорт" истакао да очекује сасвим другачијег Ђоковића у Паризу.

"Ово је класичан случај оне изреке, 'форма је привремена, класа је вечна'. Са тим искуством, Ђоковић не мора да брине око тога шта је било у протеклих четири или пет месеци, може само да се концентрише на први меч. Све може да кликне за њега у размаку од свега неколико сетова. Воли изазове када се бори са проблемима, када је публика против њега. Тад је његов фокус, његова концентрација још већа", рекао је Тим, некада четврти тенисер света.

Новак у меч улази са скором 14-6 од почетка сезоне и без иједног финала у 2024. години.

"Не заварава ме статистика пре овог турнира. Боље од осталих зна шта је потребно да се освоји гренд слем и ако прође кроз првих неколико мечева, и даље је један од фаворита. У овој фази каријере и са свим што је постигао на слемовима, битни су само велики турнири. Постоје и други догађаји, нека велика такмичења, али на њему је само да држи да све функционише како треба. Има искуство. Иако није играо добро ове године, не осећам никакву панику. Зна шта мора да ради, биће јако концентрисан да оствари свој план. Било је периода када су му пажњу одвлачиле неке друге ствари, али мислим да ћемо видети другачијег Ђоковића и не бих био изненађен да почне веома рано да прави моментум на овом турниру", закључио је Хенман.

image