Спорт

Бивши играчи и тренери дигли глас - легенде траже промене у Хумској

Чланови Удружења бивших играча, тренера и истакнутих спортских радника Фудбалског клуба Партизан затражили су неопозиве оставке свих руководећих органа у клубу из Хумске
Бивши играчи и тренери дигли глас - легенде траже промене у Хумској© Dusan Milenkovic/ATAImages

Чланови Удружења бивших играча, тренера и истакнутих спортских радника црно-белих, између осталог, захтевају и распуштање садашњег сазива Скупштине и неопозиве оставке сваког од 41 представника, као и увођење привремених мера у Партизану у складу са законом.

Такође, захтева се иницијатива за хитно сазивање Изборне скупштине ФК Партизан на којој би се изгласао нови Статут клуба.

У саопштењу се наводи да је Апел до сада потписало 79 бивших фудбалера и тренера Партизана, а међу њима, између осталих, налазе се Саша Илић, Иван Голац, Владимир Вермезовић, Горан Богдановић, Милинко Пантић, Златко Захович, Матеја Кежман, Зоран Тошић, Владимир Стојковић, Лазар Марковић...

ФК Партизан: Скупштина клуба функционише редовно, као и Управни одбор

Поводом "Апела за слободан Партизан", који је потписало 79 бивших фудбалера, тренера и спортских радника, огласио се и званично клуб из Хумске.

Челници црно-белих тврде да Скупштина Партизана функционише редовно, као и Управни одбор, који су изабрани у јануару 2022. године, са мандатом до 2027. године, у процедурама које предвиђа Статут клуба.

"Седнице свих органа клуба, па и Скупштине, одржавају се у складу са Статутом клуба. Целокупно саопштење обилује неистинама, а врхунац свега представља чињеница да су у протеклим данима вршене манипулације приликом убеђивања људи да подрже апел, па су се тако на првобитном списку нашла имена бивших играча и легенди клуба, који ни на који начин нису повезани са тзв. апелом, а који су већ контактирали клуб поводом целе ситуације", наводи се у саопштењу ФК Партизан.

Такође, нема говора о некаквом вишегодишњем правном насиљу и финансијским малверзацијама и злоупотребама које се наводе у апелу, а обзиром да Партизан сваке године успешно пролази мониторинг УЕФА и процес лиценцирања при ФСС, који имају увид у целокупно пословање клуба, тврде челници Партизана.

"Аутори саопштења такође наводе некакво 'пропадање омладинске школе', ваљда желећи исто како би они преузели руковођење школом, а реалност је таква да су омладинска и кадетска селекција клуба шампиони Србије у прошлој сезони, да је омладинска селекција клуба са много успеха наступала у УЕФА лиги младих, а да је школа у претходним годинама 'произвела' играче који ће са поносом представљати Србију на предстојећем ЕП - Влаховића, Павловића, Миленковића, Лукића, Живковића и друге", истиче се у саопштењу клуба из Хумске.

Партизан ће наставити са припремама за наредну сезону и са функционисањем у свему у складу са Статутом и регулативама ФСС, а по овом питању се више неће оглашавати, закључује се у саопштењу ФК Партизан.

image