Спорт

Србија у полуфиналу Европског првенства - кадети срушили Аустрију, сад у напад по пехар

Селекција Јована Дамјановића је у драматичном сусрету успела да обезбеди место међу најбоље четири селекције Европе
Србија у полуфиналу Европског првенства - кадети срушили Аустрију, сад у напад по пехарGetty © Piaras Ó Mídheach - Sportsfile / Contributor

Кадетска репрезентација Србије пласирала се у полуфинале Европског првенства за играче до 17 година, пошто је у сјајној утакмици четвртфинала савладала Аустрију 3:2.

Изабраници Јована Дамјановић успели су да стигну до великог тријумфа и места међу четири најбоља тима на континенту и то након што су већ у првом минуту примили гол.

Адејенугуре је био стрелац тада, али је Ђорђе Ранковић узвратио већ у 4. минуту за 1:1. Потом је крилни фудбалер поново био стрелац у надокнади времена првог дела игре, па су "орлићи" отишли на одмор с предношћу.

Михајло Цветковић је у 55. минуту новим поготком показао да је један од предводника ове генерације, да би Адејенугуре у 79. минуту смањио на 3:2 и увео меч у драму.

У надокнади времена је и Србија остала са 10 играча када је Урош Ђорђевић добио црвени картон, али је Србија издржала. Зато ће "орлићи" 2. јуна играти против Португалије или Пољске у борби за велико финале.

image