Спорт

Драгић: Постојао је контакт са Партизаном, Батлер је у прошлом животу био Србин

Словеначки кошаркаш Горан Драгић, изјавио је да је Партизан контактирао његовог агента, али да није дошло до конкретних договора и на крају сарадње
Драгић: Постојао је контакт са Партизаном, Батлер је у прошлом животу био СрбинGetty © Michael Reaves

Драгић је окончао професионалну каријеру, а ревијални меч поводом краја каријере, одиграће 25. августа у дворани "Стожице" у Љубљани.

У интервјуу за "Спортал", прослављени кошаркаш је причао о томе да није размишљао да напусти САД и појача неког Евролигаша.

Интересовање за његове услуге, између осталих, показали су челници Партизана.

"Мене нико није званично, него мог агента Радета, тако да су звали Реал Мадрид, Армани, онда је у питању био Партизан, имао сам и позив Санија Бећировића из Панатинаикоса, али ја сам некако одлучио да не могу да напустим децу, она ми живе у Мајамију. Мислио сам да сам одиграо шта сам одиграо, дао сам све што сам могао. Тако да, никад ми није био план да се вратим у Европу јер је мој живот овде. Одлучио сам и за себе и за децу да је најбоља опција да се опростим, да је то то и ја ништа не бих мењао".

Открио је Драгић и који од српских клубова му је ближи срцу.

"У мојој фамилији стрико навија за Звезду, делија је, а мој ћале је гробар, партизановац. Па онда мој кум Рашо Нестеровић, и он је гробар, тако да некако лево-десно... Али ја ћу да одговорим дипломатски, рећи Унион Олимпија, да могу да се вратим кући, да могу да седим са сваким. Оба клуба су ми драга, увек кад сам играо против Звезде или Партизана, то је био неки невероватан осећај, али то је било кад сам играо за Слован, за Олимпију", рекао је Драгић.

Играо је Словенац за бројне НБА тимове, а шест година провео је у Мајамију, за који наступа Никола Јовић. 

"Мислим да је имао супер сезону, мислим да је пуно напредовао, мени се увек свиђао, има преглед, зна да игра, може да скочи, може да шутне, тако да може да игра више позиција. Мислим да је добро да је у овој средини у Хиту, морам да кажем да се пуно ради, али то је само добро за њега. Сад треба да надгради што је урадио ове сезоне за следећу. Тако да видећемо ћемо како ће Пет Рајли и Ерик Сполстра то водити, људи у организацији, како ће да драфтују, кога ће да помере, кога ће да доведу, али мислим да има добру будућност, поготово због тога како је играо. Да, био сам пар пута са њим, али то је више било овако са пријатељске стране, кад смо се дружили, ја, он, Никола Вучевић, Богдан и тако, али увек сам ту ако нешто треба. Има мој број, тако да увек сам ту да помогнем, поготово овим нашим играчима. Али мислим да за сад иде све по плану, како треба", рекао је Драгић.

Док се присећао саиграча из Мајамија, Драгић је поменуо и конекцију коју Џими Батлер има са Србијом.

"Џимија добро знам, играо сам са њим четири године, дошли до финала и све то. Добро сам играо са њим. Добар момак, игра на све или ништа. Пуно времена је у Европи, путује нон стоп, воли тенис, воли фудбал, воли кошарку, тако да ја увек кажем да је он у прошлом животу да био Србин или неко из Балкана. Јер има неку конекцију са нашим људима. То се види, воли нас и ми волимо њега, тако да све најбоље о Џимију", додао је Драгић.

Говорио је Горан и о великом српском таленту Николи Топићу, за којег је имао само речи хвале.

"Испратио сам га мало, видео сам да лепо игра и да има све. Најбитније је да има му*а, не плаши се никога и мислим да ће имати лепу каријеру у НБА. Сад, зависи, ја му желим све најбоље, да буде без повреда да расте и да има лепу будућност. Још један играч који може да помогне Србији и мислим да Кари нема лак посао, да изабере играче и кога ће да води и како ће да направи систем за све играче", закључио је Словенац.

image