Спорт

Срамота Ролан Гароса према Олги Даниловић - после сензације добила најгори термин

Олга Даниловић игра први меч на терену "Симон Матје" против Хрватице Доне Векић у трећем колу Ролан Гароса
Срамота Ролан Гароса према Олги Даниловић - после сензације добила најгори терминGetty © Daniel Kopatsch

Српска тенисерка Олга Даниловић остварила је једну од највећих победа у каријери на гренд слемовима пошто је у четвртак елиминисала 11. носитељку Данијел Колинс, али као "награду" за то добила је неповољан термин за наступ у наредном колу.

Даниловићева ће отворити програм на терену "Симон Матје" већ од 11.00 часова, против Хрватице Доне Векић, па се поставља питање због чега су организатори Ролан Гароса испали тако нефер према Српкињи.

Наиме, Олга је требало да свој меч другог кола игра још у среду, али је због кише то померено за четвртак. Меч против Колинсове је окончала иза 18.00 часова, а већ у 11.00 мора да игра наредни дуел. За то време, Дона Векић је доста раније окончала свој дуел другог кола, па ће бити нешто одморнија.

Питање је да ли организатори баш и нису могли да овај дуел закажу за нешто касније током дана. Ипак, Даниловићева, 125. тенисерка света, налази се у одличној форми и рачунајући квалификације, већ је уписала пет победа у Паризу.

Она и Векићева се до сада нису састајале, а победница ће у четвртом колу играти против боље из дуела Маркета Вондроушова (Чешка) и Клое Паке (Француска).

image