Спорт

Далас у финалу НБА лиге - Дончић иде по прстен и не може му нико ништа

Маверикси су чак три од четири победе у серији остварили на гостујућем терену и тако освојили Западну конференцију на путу ка великом финалу
Autor: YouTube / Gametime Highlights

Кошаркаши Даласа пласирали су се у велико финале НБА лиге, пошто су у ноћи између четвртка и петка стигли до четврте победе против Минесоте и тако успешно окончали финалну серију Западне конференције.

Маверикси су по трећи пут славили у Минесоти, овог пута 124:103 и тако стигли до 4-1 у победама, а поново на крилима свог феноменалног двојца.

Лука Дончић и Кајри Ирвинг су још једном одиграли фантастичан меч, пошто су обојица забележили по 36 поена. Дончић је уз то имао и 10 скокова, пет асистенција и две украдене лопте.

Доминирао је Далас практично од почетка сусрета, када су прву деоницу решили у своју корист 35:19, а највећу предност имали су у трећој четвртини - било је тада чак 34 поена разлике.

Постало је јасно и "вуковима" да немају шта да траже у том дуелу, па је Далас само лако привео меч крају, а очекивано, за МВП-а финалне серије Западне конференције изабран је Дончић. Најбољи у пораженом тиму Минесоте били су Ентони Едвардс и Карл-Ентони Таунс са по 28 поена.

Далас ће тако у финалу за НБА прстен играти против Бостона. Селтикси су раније савладали Индијану са максималних 4-0 у победама, а на шампионски прстен чекају још од 2008. године. Далас је до сада једном освајао титулу и то 2011. године.

image