Спорт

Ивана Шпановић пресекла: Не идем на Европско првенство, нисам колекционар медаља

Легендарна српска атлетичарка одлучила је да апсолутно све подреди наступу на својим последњим Олимпијским играма
Ивана Шпановић пресекла: Не идем на Европско првенство, нисам колекционар медаљаGetty © Tim Clayton - Corbis / Contributor

Ивана Шпановић неће наступити на предстојећем Европском првенству у атлетици, потврдила је светска шампионка у скоку у даљ.

Ова одлуке донекле је и очекивана, пошто је Шпановићева више пута истицала да су јој приоритет Олимпијске игре у Паризу.

"Одустала сам од зимске сезоне, одустала сам од Европског првенства у Риму, зато што не желим да остављам један промил ризика да у Паризу скачем са било каквим болом. Одавно ми није жеља да сакупљам медаље и нисам колекционар", рекла је Шпановић у подкасту Олимпијског комитета Србије.

Европско првенство на програму је од 7. до 12. јуна у Риму.

"Волим такмичења, изузетно, и није ми увек само да се појавим и оправдам очекивања. Наша идеја је да се појавим на такмичењу када сам спремна, када не постоји ризик од повреда и апсолутно је Париз једина ствар о којој причам од Токија. Колико год да ми се скаче на Европском првенству, то је мала жртва, одгледаћу га."

Шпановићева је два пута била европска шампионка на отвореном (2016. и 2022. године), прошле године је у Будимпешти освојила и злато на Светском првенству. Сада Зрењанинки недостаје само још најсјајније одличје са Олимпијских игара.

image