Спорт

Пикси о списку Србије за ЕУРО: Па нисам звао играче јер имају лепу фризуру

Фудбалска репрезентација Србије почела је у уторак припреме за Европско првенство, а на првој конференцији за медије, селектор Драган Стојковић Пикси одговарао је на питања новинара
Пикси о списку Србије за ЕУРО: Па нисам звао играче јер имају лепу фризуру© Tanjug/Vladimir Šporčić

"Списак од 26 фудбалера за ЕУРО је оно најбоље што Србија има. Ја сам овде да доносим одлуке, а не да неком чиним нешто. Добро сам размислио и са овом групом сам потпуно задовољан", рекао је селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић Пикси на првој званичној конференцији за медије уочи Европског првенства у Немачкој.

Стојковић тренутно има на располагању 16 фудбалера, а остали репрезентативци ће се придружути наредних дана.

"У суботу стижу Влаховић, Костић, Илић и Самарџић, у недељу Митровић, Милинковић-Савић и Живковић, па на крају Јовић и Миленковић. Јовић је са Миланом у Аустралији, враћа се 3. јуна, а Миленковића смо покушали да ослободимо клупских обавеза", истакао је Стојковић.

Селектор је рекао да су сви играчи који су били на ширем списку заслужили позив, али да нико није отписан, па ни Немања Радоњић и Страхиња Ераковић.

"Нико није ту због лепе фризуре или тако нешто, али мислим да је списак оправдан. Не волим да причам о играчима који нису ту, али што се тиче Радоњића и његовог 'наводног става да неће играти док сам ја селектор' уверен сам да би се одазвао уколико му поново пошаљем позив. Што се тиче Ераковића лред њим је будућност и очекујем га брзо назад", поручио је Стојковић.

Он је објаснио и позиве играчима из Суперлиге.

"Спајић је повратник, уосталом био је део тима који је изборио пласман у Катар. Прошао је тежак период, али се вратио и сада је ту. Посебно ми се допадају његове лидерске способности. Мијаиловић је такође показао да заслужује место, Стојић, ту је и голман Партизана Јовановић, ко зна на ком месту би завршили црно-бели да није било њега, али имамо три сјајна голмана и Србија може да буде задовољна. А ја знам ко ће да брини", нагласио је Стојковић.

Пикси је истакао да му је драго што је продужио уговор и да је поносан што наставља да води своју земљу.

"То је договор све стране, не могу да потпишем сам са собом. Одбио сам много уносније понуде у марту јер то није мој мотив. Нико овде није на силу, да ми држе пиштољ на челу да се мора нешто. У сваком случају ми даје једну екстра мотивацију да наставим да радим, даје ми континуитет да могу да радим", јасан је Стојковић.

image