Спорт

Чудо Олге Даниловић - победа каријере на Ролан Гаросу, Хрватица остала у шоку

Резултат каријере Олге Даниловић - српска тенисерка остварила је пласман у четврто коло Ролан Гароса, пошто је други дан заредом остварила невероватну победу након преокрета
Чудо Олге Даниловић - победа каријере на Ролан Гаросу, Хрватица остала у шокуGetty © Mateo Villalba / Contributor

Олга Даниловић је овог пута била боља од Доне Векић, 40. тенисерке света, и то након што је први сет изгубила без иједног освојеног гема - 0:6, 7:5, 7:6.

Српска тенисерка је до главног жреба дошла са три победе у квалификацијама, а у другом колу је елиминисала једну од најбољих играчица на ВТА туру ове године, Данијел Колинс.

Иако је тај меч завршила само 18 часова пре новог меча, Даниловићева је успела да "ишчупа" тријумф. У првом сету је Хрватица доминирала и освојила свих шест гемова, да би се Олга потом "пробудила".

Играло се гем за гем у другом сету све до 6:5, када је Српкиња успела да направи брејк и изједначи на 1:1. У трећем сету је Олга морала више пута да се враћа. Било је 2:0 за Векићеву, док је Хрватица сервирала за победу и на 5:4 и на 6:5, али је оба пута Даниловићева узвраћала брејком.

У тај-брејку који се играо до 10, Векићева је водила и 6:2, али није вредело - срчаност и упорност српске тенисерке су се исплатили и са три узастопна поена на крају меча, Даниловићева је први пут у каријери стигла до 4. кола неког гренд слема.

Тамо ће играти или против 6. тенисерке света Маркете Вондроушове или добитнице "вајлдкарда" Клои Паке.

image