Спорт

Две опомене за Ђоковића пред Италијана - ово је најтежи изазов на Ролан Гаросу

Србин је већ губио једном од Музетија на шљаци, а у Паризу је пре три године имао и заостатак од 2:0 у сетовима
Две опомене за Ђоковића пред Италијана - ово је најтежи изазов на Ролан ГаросуGetty © Tim Clayton - Corbis / Contributor

Новак Ђоковић у суботу од 20.30 на терену "Филип Шатрије" игра против Италијана Лоренца Музетија у мечу трећег кола Ролан Гароса.

Најбољи тенисер света добио је још један меч у вечерњем термину на централном терену комплекса у Паризу, а ово би требало да буде његов највећи изазове на овогодишњем турниру.

Музети је 30. тенисер света и једном је већ успео да победи Ђоковића. Истина, Новак је славио у четири од пет њихових дуела, али његови навијачи добро памте разочарање од прошле године.

Тада је Италијан у осмини финала мастерса у Монте Карлу савладао Ђоковића 4:6, 7:5, 6:4, али су на истом месту у истој рунди такмичења играли и ове године. Само је овог пута Ђоковић био сигуран 7:5, 6:3.

Иначе, Ђоковић и Музети су се једном састали и на Ролан Гаросу, у мечу 4. кола 2021. године, када је Италијан предао меч при вођству Србина 6:7, 6:7, 6:1, 6:0, 4:0. Новак је на крају и освојио то издање Отвореног првенства Француске.

Победник вечерашњег окршаја у осмини финала ће играти против победника меча Франсиско Серундоло - Томи Пол.

image