ФИФА суспендовала Партизан - нема трансфера до 2026. ако не платите дуг

Међународна фудбалска организација (ФИФА) забранила је Партизану да региструје играче до почетка јануара 2026. године, преноси "Спортклуб"

Партизан је кажњен забраном регистрације новајлија у наредна три прелазна рока. Према одлуци светске куће фудбала вицешампион Србије ће на појачања моћи да рачуна тек од почетка 2026. године.

Kанцеларија Партизана има могућност да одмах поступи по правоснажним одлукама фудбалских органа, измири конкретна дуговања и испуни услове за укидање суспензије.

Казна тече од 17. априла и највероватније се тиче неизмирених дуговања бившем првотимцу Такуми Асану.

У коначној изреци, Суд за спортску арбитражу у Лозани потврдио је дуговање и наложио Партизану да исплати јапанског интернационалца и трошкове поступка. Претходно је ФИФА пресудила да се ради о суми од око 460.000 евра.

Уколико не обезбеди средства, Партизан неће моћи да региструје појачања у прелазном року, чији почетак је заказан за 13. јун.

Партизан је сличан проблем имао пре две године. Дуговање швајцарском Лугану због трансфера Филипа Холендера коштало је црно-беле суспензијом од 18 месеци, такође, изреченом од ФИФА. Клуб је тада брзо реаговао и без проблема ушао у летњи прелазни рок 2022. године.

Клуб из Хумске је недавно изгубио спор и са Немањом Јовићем. После Већа за решавање спорова, предмет је доспео и на Суд у Лозани.