Спорт

Велике невоље у Партизану пред дерби, покренут поступак против Бруна Кабокла

Кошаркашки клуб Партизан издао је саопштење да је покренуо дисциплински поступак против свог кошаркаша Бруна Кабокла, који је прекршио клупска правила и напустио тим
Велике невоље у Партизану пред дерби, покренут поступак против Бруна Кабокла© KK Partizan

Таман када се мислило да је победа против Меге донела барем мало стабилности у КК Партизан, дешава се несвакидашња ситуација.

Бразилски центар Бруно Кабокло, самостално је одлучио да напусти екипу и отпутује за Флориду.

Црно-бели наводе да је без икаквог договора са екипом, Кабокло отпутовао за Орландо због наводних обавеза са репрезентацијом.

Партизан се огласио саопштењем, у којем је навео да ће покренути поступке против Бразилца.

!Центар Партизана Бруно Кабокло, грубо је током јучерашњег дана прекршио клупску дисциплину и својевољно напустио тим пред финале Суперлиге Србије. Играч је без дозволе Клуба и било каквог обавештења отпутовао за Орландо, наводно због обавеза у националном тиму Бразила, започиње се у саопштењу српског клуба.

"КК Партизан се у својој историји није сусретао са оваквим потезима играча и учиниће све правне кораке да на најбољи могући начин заштити своје интересе. Бруно Кабокло је својевољним напуштањем тима учинио преседан и на тај начин оставио саиграче без помоћи у финалу. Против Играча је одмах покренут дисциплински поступак."

"Како би се избегле било какве спекулације у јавности, КК Партизан овим путем потврђује да су финансијске обавезе према Бруну Кабоклу благовремено измирене и да никако новац не може бити узрок његовог својевољног одласка."

Црно-бели су додали да ће размислити од опцији продужетка уговора са Кабоклом.

"У овом тренутку, Клуб има опцију у уговору да Играча задржи и наредне сезоне, а одлуку о даљим потезима ће донети у данима пред нама", закључује Партизан.

image