Спорт

Спајић поносан због повратка међу "орлове", Бирманчевић обећава борбу за сваки минут

Фудбалери Србије увелико се спремају за континентални шампионат и пуни самопоуздања дочекују велике изазове
Спајић поносан због повратка међу "орлове", Бирманчевић обећава борбу за сваки минут© Antonio Ahel/ATAImages

Урош Спајић, повратник у национални тим, блиста од среће што има поново шансу да носи дрес са државним грбом.

"Осећај је фантастичан, презадовољан сам, препоносан, срећан што сам овде", почео је Спајић.

"Циљ ми је био да покушам се вратим у репрезентацију, после свега што је било, мислим на повреду и пехове које сам имао."

"Драго ми је да је све испало добро, прошао сам тежак период, успео да се вратим у форму и репрезентацију. Увек сам се водио тиме – да би нешто постигао, мораш да даш целог себе."

Он је навео да му много значи подршка коју је добио од селектора Драгана Стојковића Пиксија.

"Сви имају успоне и падове, имао сам и ја тешку повреду, али сам из ње изашао још јачи. Драго ми је да нисам одустајао, да сам дао целог себе, драго ми је да људи то препознају и због тога хвала на лепим речима селектору. Моје је да наставим тим путем, дајем максимум и тако допринесем резултатима тима."

Нови капитен Црвене звезде је на питање да ли види себе као стартера, рекао да је то на селектору, али да верује да сваки играч који је на списку очекује да игра.

"Сви имају жељу да допринесу, да играју, да буду део тима. Конкуренција је добра, хвала Богу сви смо здрави, није ситуација као пред Катар."

Додао је да је група изузетно тешка и да је јасно да су Енглези једни од фаворита за освајање титуле.

"Да одемо у Немачку са самопоуздањем које смо имали у квалификацијама за Катар и да будемо екипа, тим. Мислим да онда имамо шансе. Важни су нам и мечеви против Аустрије и Шведскe, пре свега на психолошком плану. Убеђен сам да ћемо бити и спремни и мотивисани. Нема калкулација, без обзира што ти мечеви неће бити показатељи нашег издања на Европском првенству", поручио је Спајић.

Вељко Бирманчевић, који је позив за ЕУРО заслужио након фантастичне сезоне у Спарти из Прага, истакао је да презадовољан што је поново у екипи и да ће дати све од себе.

"Дошао сам из одличне сезоне, постигао доста голова. Освојио лигу и Куп. Дошао сам овде да се борим, колико год да добијем шансу, пет минута, десет... Дошао сам да играм као у клубу. Да дам све од себе на терену. Колико год буде шансе, ја сам ту да покажем своје", рекао је Бирманчевић.

image