Спорт

Бизарна и никад виђена сцена у тенису – Хуркач тражио промену судије!

Досадашњи ток Ролан Гароса обележило је неколико необичних ситуација, пре свега меч Новака Ђоковића и Лоренца Музетија који је завршен три сата иза поноћи, али се у недељу догодила још једна која никада до сада није виђена
Бизарна и никад виђена сцена у тенису – Хуркач тражио промену судије!Getty © Clive Brunskill

У дербију четвртог кола састали су се осми и десети играч на АТП ранг-листи – Хуберт Хуркач и Григор Димитров.

Бугарин је потврдио да се налази у сјајној форми, али тај меч неће остати упамћен по његовој победи максималним резултатом (7:6 (7:5), 6:4, 7:6 (7:3)), већ по невероватном захтеву Пољака.

Хуркач, који важи за једног од најфинијих и најмирнијих момака на туру, већ је био изнервиран због начина на који су се организатори турнира опходили према њему.

Наиме, због лоших временских услова, а још горег распореда мечева, постао је први тенисер у историји који је на једном гренд слему играо пет дана узастопно.

Све је на наплату дошло против Димитрова, који је био бољи у тренуцима када се меч ломио, делом и због тога што се Хуркач више концентрисао на судију Алисон Хјус.

Тенисер из Пољске негодовао је након једне судијске одлуке приликом сервиса Григора код резултата 4:5 у трећем сету. После свађе са Хјузовом, тражио је и супервизора турнира, али његово задовољство није престало ни након тога.

Отишао је корак даље и затражио промену судије усред меча!

Да, добро сте прочитали.

Прво се обратио противнику у самој завршници меча, али је и сам Димитров био изненађен овим питањем. Чини се и да га није разумео у потпуности.

А ево и како је разговор изгледао:

Хуркач: "Хеј, Џи, желиш ли да направиш промену? Или желиш да наставиш са дамом овде?"

Димитров: "Да наставим са чиме?"

Хуркач: "Мислим, ако желиш да наставиш са дамом овде, или ти је то ОК. Или желиш да се промени? То је оно што ја кажем."

Димитров: "Искрено, шта год желиш."

До промене ипак није дошло, а само неколико тренутака касније популарни Гриша је добио други тај-брејк и први пут у каријери се пласирао у четвртфинале Ролан Гароса.

Хуркач је на конференцији на медије о овој ситуацији говорио као да је потпуно нормална.

"Мислим да је требало да га питам раније. Само сам питао Григора да ли би желео да направимо промену. И ако не жели, то је сасвим у реду", одговорио је осми тенисер света.

Димитров ће у четвртфиналу играти против Јаника Синера, који је у четири сета елиминисао Корентана Мутеа.

image