Спорт

Почиње финале КЛС – Звезда и Партизан у борби за нови трофеј

После окршаја у финалу Купа Радивоја Кораћа, а онда и у регионалној лиги, београдски "вечити" почињу борбу и за последњи пехар у овој сезони
Почиње финале КЛС – Звезда и Партизан у борби за нови трофеј© Dusan Milenkovic/ATAImages

Кошаркаши Црвене звезде дочекују од 20 часова у дворани "Александар Николић" екипу Партизана у првој утакмици финала плеј-офа Суперлиге Србије

Црвена звезда је ове сезоне освојила АБА лигу, као и "Жућкову левицу".

"За нас је врло важно да будемо ментално спремни", почео је тренер Звезде Јанис Сферопулос на конференцији за медије.

"Концентрација ће бити изузетно важна за ову финалну серију. И то концентрација да будемо спремни да се држимо нашег плана и у нападу и у одбрани. Очекујем и позивам наше навијаче да дођу да нас подрже, али и да покажу спортску културу."

Црвена звезда је саопштила да ће заједничким снагама са свим службама безбедности учинити све да утакмица протекне у најбољем реду.

"Клуб још једном позива све своје навијаче да испуне дворану до последњег места, помогну екипи да у спортском амбијенту уз фер, коректно и спортско навијање, дође до важне победе на старту финалне серије. Црвена звезда још једном подсећа да на утакмицу улазе само власници сезонских карата", саопштено је из клуба.

Финална серија Суперлиге Србије игра се на две победе.

"Почиње финална серија и није нека тајна да је започињемо са много проблема. Али тако је како је, спремамо се са жељом да пружимо максимум и да одиграмо добру утакмицу", рекао је тренер црно-белих Жељко Обрадовић.

Партизан ће бити домаћин у другом мечу који је на програму у среду од 20 сати у Београдској арени.

Евентуална мајсторица је на програму осмог јуна од 20.30 часова у дворани "Александар Николић", а домаћин на овом мечу би била екипа Црвене звезде.

image