АБА одлучила после туче "вечитих" - Нанели и Лазаревић суспендовани и кажњени новчано

После скандала уочи финалне утакмице у АБА лиги, немиле сцене добиле су свој епилог казнама за актере инцидента

Дисциплински судија АБА лиге Хрвоје Видан привремено је суспендовао на три утакмице кошаркаша Партизана Џејмса Нанелија и играча Црвене звезде Стефана Лазаревића због туче уочи трећег меча финала плеј-офа регионалног такмичења.

У саопштењу АБА лиге се додаје да су Нанели и Лазаревић кажњени и новчано са по 20.000 евра. Туча се догодила 19. маја у Београдској арени када су се играчи Партизана и Црвене звезде мимоилазили приликом смене екипа на шутерском тренингу.

Лазаревић је том приликом задобио повреду због које није играо на трећем мечу финала плеј-офа АБА лиге, док је тренер Партизана Жељко Обрадовић одлучио да Нанели пропусти овај дуел. Оба клуба су потом разменила неколико саопштења у којима тврде да је противнички играч крив за инцидент.

АБА лига је саопштила и да је Партизан новчано кажњен са 21.500 евра због лоше организације трећег меча финала плеј-офа против Црвене звезде.

Црвена звезда је савладала Партизан резултатом 82:76 у трећем мечу финала плеј-офа АБА лиге и серијом 3:0 у победама освојила регионално такмичење.