Спорт

Медведеву баш не иде на Ролан Гаросу - Рус глатко испао са Новаковог пута ка финалу

Рус је био потенцијални ривал Ђоковићу у полуфиналу турнира, али за место међу четири најбоља бориће се ипак Алекс де Минор
Медведеву баш не иде на Ролан Гаросу - Рус глатко испао са Новаковог пута ка финалуGetty © DeFodi Images / Contributor

Велико изненађење на Ролан Гаросу - Данил Медведев је доживео пораз у осмини финала и неће ући у завршницу другог гренд слем турнира у сезони.

Медведев је био фаворит, али је изгубио од Алекса де Минора 3:1, по сетовима 4:6, 6:1, 6:2, 6:3.

Руски тенисер, иначе пети тенисер света, није успео да коначно забележи одличан резултат у Паризу након што је прошле године доживео пораз већ у првом колу.

Овог пута је против Аустралијанца добро почео меч и мање-више сигурном игром стигао до вођства у сетовима. Међутим, након тога, више није био ни близу оног играча каквим је навикао своје навијаче.

Де Минор је заиграо доста сигурније и са по два брејка у сваком од наредна три сета успео је да Медведеву препусти укупно само шест гемова, исто колико и у само првом сету.

То значи да ће Де Минор у четвртфиналу чекати бољег из дуела Александера Зверева и Холгера Рунеа. Друго четвртфинале у тој половини жреба чиниће победници мечева Новак Ђоковић - Франсиско Серундоло и Тејлор Фриц - Каспер Руд.

image