Спорт

Новак преживео, па одушевио цео стадион: Ово је ваша победа, не знам како сам победио

Најбољи тенисер света показао је још једном да никада нико не сме да га отпише, а после сусрета му није било лако да пронађе речи после још једног изнурујућег окршаја
Новак преживео, па одушевио цео стадион: Ово је ваша победа, не знам како сам победиоGetty © Clive Brunskill / Staff

Новак Ђоковић је решио да на Ролан Гаросу ове сезоне прави чуда и то је учинио по други пут у три дана. Након спектакуларног преокрета против Лоренца Мусетија, сада је на још тежи начин стигао до победе против Франсиска Серундола.

Ђоковић је славио после четири сата и 40 минута игре, вративши се из заостатка од 2:1 у сетовима и 4:2 у четвртом сету, и на себи својствен начин ипак "ишчупао" тријумф из руку ривала.

После меча, најбољи тенисер света је очекивано био одлично расположен упркос великом умору. Био је упитан на терену како успева све то што успева да уради?

"Добио сам исто питање од Корече прошли пут. Причаћу на француском јер морам да се захвалим на француском. Велико, велико, велико хвала морам да Вам кажем. Као и на претходном мечу, тако и сада. Победа је за вас, победа је ваша", рекао је Новак.

Осврнуо се и на претходни меч са Мусетијем, да би потом истакао да мора да честита и Серундолу на сјајном мечу који је одиграо.

"У претходном мечу губио сам 2:1 и тада у четвртом сету на 2:2 дали сте ми енергију и ту су се ствари промениле. Дали сте ми невероватну подршку и још једном вечерас потпуно исто. Пар поена сам био удаљен од пораза у овом дуелу и морам да одам признање Франсиску за оно што је вечерас приказао и како је одиграо овај меч. Заслужује потпуно аплаузе. Не знам, не знам како сам победио", рекао је Ђоковић.

image