Спорт

Обрадовић: Пантер трпи тортуру, пребијају га на терену, а ако почнем да причам...

Тренер кошаркаша Партизана изјавио је после пораза од Црвене звезде да је задовољан како је његова екипа одиграла, али и изнео нове примедбе
Обрадовић: Пантер трпи тортуру, пребијају га на терену, а ако почнем да причам...© Dusan Milenkovic/ATAImages

Партизан је изгубио од Звезде 89:88 у првој утакмици финала плеј-офа Суперлиге Србије.

"Неизвесна утакмица. Имали смо прилику да стигнемо до победе нек олико пута. Нисмо успели у томе, честитам Звезди", почео је Обрадовић на конференцији за медије.

"Када смо остали без високих играча, морали смо да променимо систем игре и ја сам стварно задовољан приказаним. Очекује нас друга утакмица и верујем друге прича."

Он је истакао да је имао великих проблема да састави тим.

"(Зек) Ледеј је био једини центар, а (Ален) Смаилагић је играо повређен."

Тренер црно-белих поново је критиковао судије и организацију Суперлиге Србије.

"Оно што морам да нагласим да нисам видео у каријери, какву тортуру доживљава Кевин Пантер. Буквално тортуру. Њега буквално пребијају из меча у меч на паркету, невероватно је колико батина добија. Није проблем ни да се направе клипови као доказ наведеног."

"Када сам рекао да сам поносан на екипу, рекао сам то због чињенице да смо после два тренинга, успели да променимо систем и да се адаптирамо. У завршници нисмо имали концентрације", рекао је Обрадовић.

Осврнуо се и на недавно завршено финале АБА лиге у којем су црвено-бели били убедљиви и са 3:0 у победама дошли до трофеја.

"Већ сам причао на шта је личило финале АБА лиге, свима који прате кошарку је јасно. Сви знају о чему причам. Погледајте табелу Евролиге у претходне две сезоне и све ће бити много јасније. Ако почнем да причам, шта је јасно, глава ће вас заболети", закључио је Обрадовић.

Друга утакмица је на програму у среду од 20 часова, када ће Партизан бити домаћин у "Београдској арени".

Трофеј ће освојити екипа која прва дође до две победе у серији.

image