Спорт

Новак би требало да игра против Руда у четвртфиналу, али...

Дуел двојице добрих пријатеља није известан због стања у којем се налази српски ас
Новак би требало да игра против Руда у четвртфиналу, али...Getty © Dan Istitene

Новак Ђоковић требало би да игра четвртфинале Ролан Гароса против Норвежанина Каспера Руда.

Руд је у понедељак увече обезбедио пласман међу осам најбољих тријумфом над Тејлором Фрицом, резултатом 7:6 (8:6), 3:6, 6:4, 6:2.

Седми играч на АТП ранг-листи је оправдао улогу фаворита, иако за њега није било нимало једноставно, јер је Американац био близу да тријумфује.

Каспер је добио први сет у тај-брејку, Фриц узвратио у другом, а онда искористио "моментум" и стекао предност у трећем.

Међутим, Норвежанин се вратио из резултатског заостатка у том делу игре, направио два брејка и потом сломио отпор ривала.

Обезбедио је окршај са Србином, што би могла да буде реприза прошлогодишњег финала, када је најбољи тенисер света славио максималним резулатом.

Ипак, то сада није сигурно јер се Ђоковић повредио и није сигурно да ли ће наставити учешће на гренд слему у Паризу.

Он је претходно после велике борбе елиминисао Франсиска Серундола у пет сетова (6:1, 5:7, 3:6, 7:5, 6:3), током које је зарадио повреду десног колена.

"Постоји шанса да одустанем и пре меча, зависно од резултата магнетне резонанце. Зависи од озбиљности повреде, колико је штете нането. Није то више у мојим рукама, помолићу се да све буде како треба", изјавио је Ђоковић.

Он је против Аргентинца дошао до рекордне 370. победе на гренд слемовима, једне више од Роџера Федерера.

"Нисам знао о томе да иде на магнетну резонанцу и да постоји могућност да одустане док нисте то рекли сада. Његово је тело и одлучиће шта је најбоље. Ако изађе на терен, то не мења ништа. Даћу све од себе, пет сетова је напорно. Наравно да ће се то додатно осетити. Надам се да ће изаћи на терен, биће штета ако се не појави, али спремаћу се као за сваки меч и да будем спреман за среду", рекао је Руд.

"Новак је Новак, биће спреман или дати све од себе да буде спреман. Имам 25, он има 37 година. То не значи много, играо је мало више сати овде него ја. Моји мечеви нису били толико дуги и покушаћу то да искористим."

Уколико до окршаја ипак дође, биће то њихов седми међусобни дуел, а тренутно Новак води 5-1 у победама. Нажалост, последњи је припао управо Руду, који је био бољи у полуфиналу мастерса у Монте Карлу пре неколико месеци, резултатом 6:4, 1:6, 6:4.

У осталим мечевима четвртфинала Ролан Гароса састају се Јаник Синер – Григор Димитров, Карлос Алкараз – Стефанос Циципас и Александер Зверев – Алекс де Минор.

image