Спорт

Почиње мисија ЕУРО 2024 – "орлови" против Аустрије брусе форму за првенство

Фудбалска репрезентација Србије гостује код селекције Аустрије у првом пријатељском мечу уочи Европског првенства у Немачкој
Почиње мисија ЕУРО 2024 – "орлови" против Аустрије брусе форму за првенство© Fudbalski savez Srbije

Утакмица између Аустрије и Србије биће одиграна од 20.45 часова на стадиону "Ернст Хапел" у Бечу.

Тиме ће званично почети мисија ЕУРО 2024 за изабранике селектора Драгана Стојковића Пиксија, који се већ неколико дана припремају у тренинг центру ФСС-а у Старој Пазови.

"Ради се о изузетно јакој и квалитетној екипи, веома компактној. То су показале квалификације, али и пријатељске утакмице које су играли и решили у своју корист", рекао је Стојковић на конференцији за медије.

"Уосталом, зато смо их и изабрали, јер је меч са таквом селекцијом добар тест пред важно и захтевно такмичење какво је Европско првенство. Имају одличан тимски дух, али и индивидуалне квалитете високог нивоа. Сабицер, Лајнер, Арнаутовић… Могу много тога да постигну на предстојећем такмичењу. Због свега наведеног, имаћемо изузетно тешку и захтевну утакмицу."

Србија ће до почетка шампионата одиграти још један пријатељски меч и то против Шведске, који ће представљати генералну пробу.

И не само то, на њему ће се од професионалног фудбала опростити чувени Златан Ибрахимовић, а тај сусрет на програму је у суботу, 8. јуна у Стокхолму.

Европско првенство ће бити одржано од 14. јуна до 14. јула, "орлови" ће играти у групи Ц против Енглеске, Словеније и Данске.

image