Спорт

Пикси: Овакви изазови нас чекају на Европском првенству, биће Србија права у Немачкој

Изабраници Драгана Стојковића Пиксија показали су два лица у првом од два припремна меча за континентални шампионат
Пикси: Овакви изазови нас чекају на Европском првенству, биће Србија права у Немачкој© Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader

"Орлови" су у Бечу поражени од домаћина Аустрије резултатом 2:1 (2:1) и тако на лош начин започели припреме за Европско првенство у Немачкој.

"Осећања су мало помешана, криво ми је што смо изгубили, али сам задовољан реакцијом играча и уопште свега што се дешавало после два брзо примљена гола. Мислим да смо били близу да изједначимо", прво је било што је рекао селектор Стојковић.

Србија је већ после 13 минута имала два гола заостатка, успела је да смањи резултат, али не и да се у потпуности врати у утакмицу.

"Био је ово је веома добар тест против јаке и компактне екипе као што је Аустрија. То ће нас чекати у Немачкој. Било је добрих, али и лоших страна. Нема спавања за тренере, већ ноћас ћемо направити видео анализу и један добар састанак, да играчи и у визуелном делу виде где су добри, а где греше."

Стојковић је истакао да не треба заборавити да је екипа имала веома добре шансе у првом полувремену које није искористила, али да верује да ће то учинити на Европском шампионату.

"Биће Србија права у Немачкој. Имамо и Шведску, али сабраћемо утиске и видећемо шта је то најбоље што Србија може да пружи."

Открио је и да има играча који имају одређених здравствених проблема.

"Сигурно ће ове две утакмице и мени дати одговоре што се тиче играча. Имали смо проблема, са Костићем, са Спајићем који је тражио измену. Саша Лукић такође није спреман за свих 90 минута. Решаваћемо те проблеме у ходу. Имамо довољно времена, али ова утакмица је одлична за анализу."

За крај, Пикси је у позитивном тону завршио обраћање.

"Нисам срећан што смо изгубили, али ме храбри много тога. Биће добро у Немачкој, не може другачије да буде", закључио је Стојковић.

"Орлови" у суботу играју још једну пријатељску утакмицу, биће то генерална провера против Шведске у Стокхолму.

image