Спорт

Тадић: За Аустрију нема пријатељских утакмица, нису нам дали да дишемо

Фудбалска репрезентација Србије поражена је у Бечу од селекције Аустрије резултатом 2:1 у првом пријатељском мечу уочи предстојећег Европског првенства у Немачкој
Тадић: За Аустрију нема пријатељских утакмица, нису нам дали да дишемо© Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader

"Знали смо да је Аустрија веома добра екипа, која игра изузетан пресинг и буквално не да противнику да дише. Одлична провера, било је добрих и лоших ствари", изјавио је капитен фудбалске репрезентације Србије Душан Тадић после пораза од Аустрије.

Тадић је истакао да би селекција Србије требало да извуче поуке из меча са Аустријом.

"Без везе смо примили та два гола, некако баш наивно. Требало би то да коригујемо, имали смо и шансе, које смо морали раније да искористимо. Још би требало то да поправимо, али као што сам рекао, било је и добрих и лоших ствари, што је и нормално."

Додао је да је његов тим знао да ће фудбалери Аустрије играти агресивно.

"Знали смо како они играју, за њих нема пријатељских утакмица", јасно је одговорио.

"Били смо упозорени од селектора Драгана Стојковића пре утакмице, знали смо како они играју. Изнервирао сам се у једном тренутку, јер су судију преварили за два, три фаула. Није то проблем, најбитније је како ми играмо и како да коригујемо неке ствари."

Фудбалери Србије боравиће у Бечу до седмог јуна када ће отпутовати у Стокхолм.

"Орлови" ће дан касније од 18 часова одиграти пријатељски меч са Шведском на којем ће се од професионалног играња фудбала опростити легендарни Златан Ибрахимовић.

Европско првенство ће бити одржано од 14. јуна до 14. јула у Немачкој, а Србија ће играти у групи Ц са селекцијама Енглеске, Словеније и Данске.

image