Спорт

Ђоковић оперисан у Паризу – Вимблдон је немогућа мисија, циљ је повратак за Олимпијске игре

Италијански медији јављају да је светски "број 1" ипак одлучио да убрза процес опоравка и одлучи се за хируршки захват
Ђоковић оперисан у Паризу – Вимблдон је немогућа мисија, циљ је повратак за Олимпијске игре© Tanjug/AP Photo/Jean-Francois Badias, File

Новак Ђоковић подвргнут је операцији десног колена како би санирао руптуру медијалног менискуса, преноси италијански спортски лист "Газета дело спорт".

Ђоковић се повредио током меча четвртог кола Ролан Гароса против Франсиска Серундола, када се почетком другог сета оклизнуо и направио незгодан покрет.

Новак је тада погоршао стање колена које га је, према сопственом признању, мучило претходних седмица, али је успео да издржи и херојским напорима дође до тријумфа.

Међутим, оштећење је било превелико, а магентна резонанца показала је руптуру у средишњем делу менискуса, због чега је бранилац титуле и освајач 24 гренд слема био приморан да се повуче.

Одмах је кренуло са лицитирањем о времену опоравка, с обзиром на то да ускоро следи неколико великих такмичења на којима Србин има највише циљеве.

"Газета дело спорт" објавио је ексклузивну информацију да ће Ђоковић ићи "под нож", а онда са члановима свог тима одлучити о даљим корацима и опоравку. У тексту се додаје да би у том случају, до понедељка најбољи играч света, који трон препушта Јанику Синеру, највероватније прескочио предстојећи Вимблдон.

Потом је стигла и потврда "Екипа", као и додатак да је захват одрађен током јутра у Паризу.

После операције није реално да се опорави за турнир који је на програму од 1. до 14. јула, већ му је главни циљ да буде потпуно спреман за Олимпијске игре.

Највећа светска смотра спортиста, на којој се српски ас никада није окитио златним одличјем, почиње 26. јула, што значи да има нешто мање од два месеца за повратак.

Колико му значи наступ за Србију у престоници Француске јасно осликава и чињеница да је одлучио да иде против сопствених принципа. Више пута је у прошлости наглашавао да не воли операције и само једном је био приморан на такав захват, било је то 2017. године када је имао великих проблема са десним лактом.

На Вимблдону је прошле сезоне играо финале и највероватније ће изгубити 1.200 АТП бодова.

image