Спорт

Дончић на списку Словеније - тек ће да игра НБА финале, а спреман за олимпијске квалификације

Кошаркаше Даласа ускоро очекује почетак финалне серије НБА лиге, а њихова прва звезда Лука Дончић већ је одлучио да овог лета обуче дрес репрезентације Словеније
Дончић на списку Словеније - тек ће да игра НБА финале, а спреман за олимпијске квалификацијеGetty © Yong Teck Lim / Staff

Дончић се нашао на списку 16 играча селектора Александра Секулића који ће конкурисати за наступ на квалификационом турниру за Олимпијске игре.

Словенци се још нису квалификовали за Игре у Паризу, а њихова селекција играће на турниру у Грчкој на ком још наступа и домаћа селекција, као и репрезентације Хрватске, Новог Зеланда, Доминиканске Републике и Египта.

Само победник тог турнира ће се пласирати на Олимпијске игре, а Дончић је још једном показао приврженост репрезентацији и најавио наступ практично без одмора по завршетку НБА сезоне.

На списку Словеније се налазе Јака Блажич, Миха Церквеник, Влатко Чанчар, Жига Димец, Зоран Драгић, Грегор Хроват, Алексеј Николић, Тибор Миртић, Едо Мурић, Бине Препелич, Клемен Препелич, Леон Стергар, Јан Шпан, Мајк Тоби, Лука Шчука и Лука Дончић.

Финална серија НБА лиге између Даласа и Бостона почиње у ноћи између четвртка и петка, најраније би могла да се заврши 15. јуна, а најкасније 24. јуна. Квалификациони турнири за Олимпијске игре на програму су од 2. до 7. јула.

image