Велики обрт - Партизан се није вратио, Звезди победа службеним резултатом и шампионска титула

Иако се очекивало да ће други меч финалне серије Кошаркашке лиге Србије бити одигран у четвртак, ситуација је била другачија. Црвена звезда и арбитри су се вратили на меч, али не и кошаркаши Партизана, па су арбитри одсвирали крај сусрета

Није могло без драме и немилих сцена у "вечитом" дербију.

Други меч финалне серије КЛС-а, прекинут је на 7:55 до краја треће четвртине, при вођству Партизана од 57:45.

Тада су арбитри одлучили да прекину меч, због увредљивог навијања са трибина, а које је упућено на рачун породица кошаркаша и председника Црвене звезде.

Уследило је и убацивање предмета са трибина на паркет, због чега су се кошаркаши Звезде и судије меча, повукли у свлачионице.

Након неког времена, терен је напустио и Жељко Обрадовић, као и велики број играча Партизана.

Према незваничним информацијама са лица места, организатори су донели одлуку да се испразни дворана, што домаћи навијачи нису желели да ураде.

Друштвеним мрежама круже снимци да су кошаркаши црно-белих, добили инструкције од својих навијача да не настављају меч без присуства своје публике.

По повратку челника Партизана на терен, саопштено је да се утакмица наставити у четвртак, па су црно-бели напустили халу и кренули кућама.

Међутим, после извесног времена, црвено-бели су се вратили на паркет, као и судије.

Уследило је званично одбројавање за повртак кошаркаша Партизана, до чега није дошло након прописаних 15 минута.

На снази је, изгледа, била првобитна одлука арбитара да се испразни дворана и да када су се створили услови, меч буде настављен.

Како кошаркаша Партизана по повратку није било, судије су одсвирале крај и поздравиле се са присутним играчима Црвене звезде.

Директор такмичења, Александар Грујин, рекао је новинарима након меча да је ситуација потпуно јасна.

"Утакмица ће се регистровати службеним резултатом 20:0, на основу извештаја делегата."

Уколико је ово дефинитивна одлука, то је трећи пут у новијој историји Кошаркашке лиге Србије, да је шампион одлучен на веома сличан начин - службеним резултатом.

Претходно се то десило 2006. и 2010. године, када се Хемофарм и Црвена звезда нису појавили на утакмицу, а шампион је у наведеним ситуацијама била екипа Партизана.

Информације и ситуацију са другог финалног меча КЛС-а, могли сте из часа у час да пратите на следећој страници.