Спорт

Сви ћуте, само Мекинро брани Новака - напао Ролан Гарос: Људи, ово је само ваша грешка

Новак Ђоковић је због повреде колена морао да се повуче са Ролан Гароса након пласмана у четвртфинале, а у међувремену је подвргнут и операцији
Сви ћуте, само Мекинро брани Новака - напао Ролан Гарос: Људи, ово је само ваша грешкаGetty © DeFodi Images / Contributor / YouTube / screenshot / Eurosport

Ђоковић ће тако извесно пропустити Вимблдон, али жели да буде спреман за Олимпијске игре које ће се поново одржати у комплексу Ролан Гароса.

Но, велику одговорност за Ђоковићеву повреду, легендарни Џон Мекинро приписује организаторима турнира и њиховим одлукама током такмичења.

Мекинро је у разговору за француски "Фигаро" показао да је један од ретких који нема проблема да критикује организаторе због лоших одлука.

"Велика грешка организатора је што су ставили 37-годишњег Новака Ђоковића на терен у 22.30 без размишљања колико би његов меч са Мусетијем могао да потраје. Временски услови су били јако лоши, били су у компикованој ситуацији. Разумем да су хтели да све постигну, али било је других солуција да се не убацује меч Бергса и Димитрова у програм", почео је Американац.

"Новака је колено још мучило недељама, а после меча је легао да спава у седам ујутру и да се онда врати да игра дан и по касније. То је изазов за све. Борио се опет пет сетова, то је превише, чак и за Новака. Иако нисмо 100 одсто сигурни, то је један од разлога што је повредио колено. У сваком случају, тако се не третира било који играч, а камоли најбољи на свету...", поручио је Мекинро који је на крају поентирао поређењем са фудбалом:

"Ово доноси само лош имиџ тенису. Кад је финале Светског првенства почело у 22.30?", упитао је Џон Мекинро.

image