Спорт

Ђоковић на штакама послао поруку: Операција добро прошла, желим што пре да се вратим на терен

Још увек званично најбољи тенисер света, макар до краја ове седмице, огласио се по први пут након операције колена коју је обавио у среду уз објаву фотографије са својим тимом
Ђоковић на штакама послао поруку: Операција добро прошла, желим што пре да се вратим на теренGetty © NurPhoto / Contributor

Српски тенисер Новак Ђоковић изјавио је у четвртак да је његова операција колена добро прошла и додао да ће дати све од себе да се што пре врати на терен.

Ђоковић је на свом Инстаграм налогу објавио слику из Париза после операције колена.

"Протеклог дана морао сам да донесем неке тешке одлуке након што сам претрпео кидање менискуса током мог последњег меча. Још увек обрађујем све, али са задовољством вас обавештавам да је операција прошла добро", написао је Ђоковић.

Он се захвалио лекарском тиму, као и навијачима на подршци.

"Веома сам захвалан на тиму лекара који је био уз мене, као и на огромној подршци коју сам добио од својих навијача. Даћу све од себе да будем здрав и спреман да се што пре вратим на терен. Моја љубав према овом спорту је јака и жеља да се такмичим на највишем нивоу је оно што ме држи. Идемооо", навео је Ђоковић.

Још увек није познато када ће се Ђоковић вратити на терен, али је извесно да неће бити спреман за наступ на Вимблдону. То значи да би његов први наступ поново могао да буде у Паризу, на комплексу Ролан Гароса, али представљајући Србију на Олимпијским играма.

Ђоковић је у уторак одлучио да се повуче са Ролан Гароса, пошто је повредио менискус десног колена током меча осмине финала против Аргентинца Франсиска Серундола. Он је у понедељак победио Серундола 6:1, 5:7, 3:6, 7:5, 6:3, али је после додатних прегледа одлучио да се повуче са турнира због повреде.

image