Звезда је и званично шампион, додела пехара од 19.00 у "Пиониру"

Кошаркашка лига Србије регистровала је службеним резултатом (20:0) други меч финалне серије, па је тако Црвена звезда и званично одбранила титулу шампиона државе

Звезда је прво одбранила домаћи терен и славила са 89:88 у првом мечу финалне серије.

Друга утакмица је прекинута у трећој четвртини при двоцифреном вођству Партизана због навијачких инцидената, након чега је уследио невероватан расплет.

Судије и кошаркаши Црвене звезде повукли су се и остали су у свлачионицама, док се "Београдска арена" не испразни.

Представници КК Партизан имали су информацију да се меч наставља у четвртак, због чега су отишли кући.

По повратку арбитара на терен, обе екипе добиле су 15 минута да се врате на паркет. Како Партизанових играча није било, судије су одсвирале крај меча.

КЛС је прогласио победу Звезде службеним резултатом 20:0, а како се наводи, одлука је донета на основу члана 20 став један и став два (20.2.1) ФИБА службених правила игре.

За најкориснијег играча финала изабран је кошаркаш црвено-белих Дејан Давидовац, који је уједно понео и титулу најбољег стрелца.

Црвена звезда саопштила је да ће додела пехара и прослава титуле, бити одржана од 19.00 часова у дворани "Александар Николић".

"КК Црвена звезда обавештава јавност да ће церемонија доделе пехара шампиону Србије и медаља, бити организована у четвртак у 19 часова у хали ‘Александар Николић‘".

"Наш клуб је у четвртак у 14 часова добио и званичну одлуку Кошаркашке Лиге Србије да је друга утакмица финала која није завршена у среду увече у Београдској Арени, регистрована према пропозицијама такмичења службеним резултатом 0:20 за КК Црвена звезда Меридианбет, који је тиме и девети пут узастопно постао шампион наше земље и заокружио изванредну сезону трећим пехаром! Сви заинтересовани Звездаши могу присуствовати овој церемонији у четвртак увече од 19 часова, а улаз у халу биће омогућен на трибинама Ц и Д", наводи се у саопштењу Звезде.