Спорт

Велики интервју Влаховића за ФСС: На Европском имамо веома тешку групу, Новак ме оставио без даха

Српски нападач Душан Влаховић, у интервју за Фудбалски савез Србије говорио је о недавно завршеној клупској сезони, као и предстојећем Европском првенству, на којем је Србија први пут после 24 године

Влаховић иза себе има најуспешнију клупску сезону, барем што се тиче индивидуалног успеха.

У дресу Јувентуса ове сезоне је постигао 16 погодака и имао три асистенције.

Србин је био други најбољи стрелац италијанског првенства, иза Лаутара Мартинеза који је дао 24 гола.

"Доста сам напредовао, радим доста и трудим се да све своје недостатке усавршим. Радим и на стварима које су ми јача страна, али и на оним нешто слабијим".

"Јувентус је један од највећих клубова на свету, највећи у Италији и навикли су да освајају трофеје сваке године. Нисмо задовољни, били смо у трци до фебруара са Интером, али ова сезона нам је послужила као одскочна даска за будуће. Јуве мора да се врати да осваја Скудета и да има амбицију да осваја првенства."

Српски нападач коментарисао је предстојеће Европско првенство.

"Фраза да сви играју фудбал јесте мало излизана, фудбал се променио, али све селекције су почеле озбиљно да схватају сва такмичење и утакмице. Почевши од припреме, техничких ствари и до исхране. Нема лаких противника и биће нам јако тешко у све три утакмице."

Сматра да ће Србија имати тежак посао у групи.

"Играмо у веома тешкој групи, не знам да ли су људи свесни тога. Енглеска је први фаворит за освајање, потом Словенија која је одлично одиграла квалификације, победили и Португалију, а ту су и Данци који дуго играју на високом нивоу. Ипак, спремни смо да се такмичимо са свима и видећемо какав ће бити резултат."

Влаховић је истакао да је невероватан утисак на њега оставио Новак Ђоковић.

"Имали смо прилику да попијемо кафу након неког његовог меча. Ја сам стидљивији са људима генерално и нисам желео да се намећем и да га питам много питање. Нисам желео да му сметам након меча. Али, Новак такав какав је, је испитивао мене и делио ми савете."

"Ја бих волио опет да могу да се сретнем с њим или да порозговарам телефоном. Оставио ми број и рекао ми је - када год ти треба нешто, немој да се устручаваш, слободно ме позови. Ја сам увек доступан. Онако, то мени буди осећај великог задовољства и части" рекао је Влаховић о Ђоковићу.

"То је човек који је најбољи у историји спорта свих времена. Показао је колики је шампион пре свега као особа, колико је приземан, скроман и колико има осећаја за друге људе. Заборавио сам на све то што је он урадио у спорту, у једном разговору са њим. Још увек не могу да се отмем том утиску и свака реч је сувишна. Разговор са њим је променио доста ствари код мене и захвалан сам му на томе", закључио је Влаховић.

image