Спорт

"Бомба" у Партизану, Александар Станојевић поново тренер црно-белих

Српски стручњак Александар Станојевић нови је тренер Партизана, преносе домаћи медији
"Бомба" у Партизану, Александар Станојевић поново тренер црно-белих© ATA Images

Станојевић се враћа у Партизан за трећи мандат, пошто је претходно водио црно-беле од 2010. до 2012, као и од 2020. до 2022. године.

Према писању домаћих медија, Станојевић је већ неко време вршио преговоре са управом клуба, која је решила да се захвали Алберту Нађу.

Нађ је на клупи Партизана наследио Игора Дуљаја и знало се да се највероватније ради о привременом решењу.

"Александар Станојевић је после више од месец дана разговора, прошлог четвртка сео за сто са генералним директором, договорио значајан део будуће сарадње, али је коначан одговор оставио за текућу седмицу у којој је и дефинитивно дао пристанак на почетак трећег тренерског мандата у Хумској", пренео је "Телеграф".

У првом наврату, од 2020. до 2012. Станојевић је освојио две титуле првака и Куп Србије, Партизан је под његовом командом играо и у групној фази Лиге шампиона.

Други мандат није био толико успешан. Партизан у периоду од 2020. до 2022. није освојио трофеј, али је такође успео да обезбеди пласман у групну фазу Лиге конференција, екипа је презимела у Европи.

Станојевић ће у трећој "епизоди" у Партизану имати тежак задатак, али и шансу да екипу врати у Лигу шампиона, пошто црно-бели учествују у квалификацијама за наредну сезону у елитном такмичењу.

image