Спорт

Дончић разбијао Бостон, али није имао с ким - Селтикси убедљиви на старту НБА финала

Далас је доживео убедљив пораз на гостовању у Масачусетсу
Autor: YouTube / House of Highlights

Кошаркаши Бостона повели су са 1-0 у победама на старту финалне серије НБА лиге, пошто су на свом паркету убедљиво савладали Далас 107:89.

Селтикси су до тријумфа дошли упркос сјајној партији Луке Дончића, који у тиму Маверикса није имао праву подршку Кајрија Ирвинга, али ни осталих играча.

Феноменални словеначки кошаркаш је поново био на нивоу, пошто је убацио 30 поена уз 10 скоквоа. Међутим, већ у првој четвртини постало је јасно да ће Даласу бити тешко да се носи са расположеном екипом Бостона.

Селтикси су само у првој четвртини погодили седам тројки што им је било довољно за "плус 17", а у другој деоници су имали и највећу предност од 29 поена разлике.

Џејлен Браун је имао 22 поена у победничком тиму, Кристапс Порзингис 20, Џејсон Тејтум 16, а Дерик Вајт 15 поена. Селтикси су одлично распоредили поене кроз читав тим, док је први после Дончића у тиму Даласа био Пи-Џеј Вошингтон са 14 поена. Кајри Ирвинг је меч окончао са само 12 поена.

Бостон је тако на прави начин почео финалну серију, у којој ће бити домаћини и другог сусрета у ноћи између недеље и понедељка, после чега ће се серија преселити у Тексас.

image