Спорт

Откривени детаљи Ђоковићеве операције: Због Николе отишао у болницу, све готово за 15 минута

Турбулентна и нимало једноставна седмица за Новака Ђоковића- Прво је у понедељак играо нови напоран меч у ком је славио против Франсиска Серундола у четвртом колу Ролан Гароса упркос повреди колена
Откривени детаљи Ђоковићеве операције: Због Николе отишао у болницу, све готово за 15 минутаGetty © Mateo Villalba / Contributor

Потом је Ђоковић у уторак одлучио да се повуче са турнира због озбиљности повреде и тако и званично остане без првог места на АТП листи, да би се већ у среду и оперисао.

Многе је та информација изненадила, имајући у виду да је Ђоковић некадашњу повреду лакта две године одлагао пре него што се оперисао и решио проблем.

А сада француски "Екип" има ексклузивне информације о Ђоковићевој операцији у Паризу, коју је извршио доктор Антоан Геромета.

"Србин је имао мању операцију у Паризу и нада се да ће се вратити на терен што је пре могуће. Овога пута није дуго чекао. Док је прошли пут чекао две године на операцију лакта 2018. Новак Ђоковић који не жели никакве хируршке интервенције само је неколико минута размишљао пре неко што је доктору Антоану Геромети ортопеду спортске клинике у Паризу дао зелено светло да уради артроскопију десног колена после повреде коју је зарадио у мечу са Франсиском Серундолом. Операција је одрађена ујутру без проблема и трајала је 15 минута, колико је специалисти било потребно да извади прилично велики менискус", наводи се у тексту "Екипа".

У тексту се наводи да је Новак код тог лекара отишао на препоруку Николе Карабатића, француског рукометаша српског порекла, који се баш код њега својевремено оперисао.

Недавно је, баш током трајања Ролан Гароса, Ђоковић био гост на последњој утакмици Карабатића у клупском рукомету, пре него што ће овог лета у петој деценији заиграти на својим последњим Олимпијским играма.

image