Спорт

Лукаку иде у Саудијску Арабију? Прошле године одбио, сада су и он и Челси спремни

Белгијски голгетер још увек нема конкретне понуде, али чини се да су и он и Челси спремни за такав потез
Лукаку иде у Саудијску Арабију? Прошле године одбио, сада су и он и Челси спремниGetty © Fabio Rossi / Contributor

Ромелу Лукаку је спреман да напусти Европу и запути се у Саудијску Арабију! Како јавља "И-Ес-Пи-Ен", њихови извори потврдили су да је 31-годишњи белгијски нападач спреман да поново напусти Челси, као и да су "плавци" спремни да га се напокон одрекну.

Лукаку већ дуго није пожељан на "Стамфорд бриџу", како због слабих партија, тако и високих примања, а протекле две сезоне провео је на позајмицама у Интеру и Роми у протекле две сезоне.

Како Лукаку зарађује око 400.000 евра недељно у Челсију, у клубу из Лондона би радо да га се реше, како би могли да ослобде средства за друга појачања.

Белгијанац има још чак две године уговора са Челсијем и због тога више не желе да га шаљу на позајмице, већ да га продају, имајући у виду да су за њега 2021. године платили више од 100.000.000 евра.

Наводно је Лукаку прошле године био тражен у Ел Хилалу, али је одбио ту понуду, а тамо је потом заблистао Александар Митровић. Сада, када су тамо и Кристијано Роналдо, Нејмар и Карим Бензема, Лукаку би могао да буде отворен за прелазак у Азију где би могао такође добије богат уговор.

image