Спорт

"Новаче, не жури с коленом, тај проблем је и Федерера дотукао!"

Некадашњи шпански тенисер Николас Алмагро истакао је да би Ђоковић у опоравку од повреде колена морао да буде изузетно опрезан
"Новаче, не жури с коленом, тај проблем је и Федерера дотукао!"Getty © NurPhoto / Contributor

Новак Ђоковић је у поендељак на Ролан Гаросу доживео повреду колена због које је у уторак одустао од учешћа на турниру, да би се у среду и подвргнуо хируршкој интервенцији.

А његов некадашњи ривал Николас Алмагро сумња да ће се Србин вратити на препознатљив ниво после опоравка од повреде.

Алмагро, некада девети тенисер света, имао је сличних проблема са повредом колена, а у колумни за шпански "Релево" поручио је Ђоковићу да мора да буде опрезан.

"Ја сам покидао менискус у сличној ситуацији. Требало је да одиграм бекхенд против Дел Потра и само сам осетио блокаду. Покрети које сама направио били су веома слични Ђоковићевим. У почетку нисам осетио ништа, али када сам коракнуо уназад, осетио сам нестабилност и нисам могао да наставим. Не бих рекао да сам се повукао из тениса због повреде, већ због ове повреде", рекао је Алмагро.

Он је упозорио Ђоковића да би могао да прође као Роџер Федерер 2021. године уколико не буде опрезан.

"Када сам видео Ђоковића, било ми је јасно да је у питању менискус. Видео сам како добро игра у последњем сету, па сам мало у све посумњао. Мислим да неће бити на Вимблдону, видећемо шта ће урадити за Олимпијске игре, да ли ће учествовати. Не би требало да жури, јер иако делује да је ову повреду лако третирати, то није баш тако. Погледате Федерера који је имао сличну повреду, то га је дотукло. Имао је операцију колена и завршио је повлачењем. Делује просто, али морате бити опрезни да се ствари не би искомпликовале", закључио је Алмагро.

image