Спорт

Кек саопштио коначни списак, Словенија у овом саставу игра против Србије

Селектор фудбалске репрезентације Словеније Матјаж Кек, саопштио је коначан списак од 26 играча за предстојеће Европско првенство у Немачкој
Кек саопштио коначни списак, Словенија у овом саставу игра против СрбијеGetty © Jurij Kodrun

Словенија је један од ривала селекције Србије на предстојећем Европском првенству у Немачкој.

Селектор Кек је скратио списак на 26 имена, која ће представљати Словенију на шампионату Европе.

На списку се налазе:

Голмани: Јан Облак, Вид Белец, Игор Векић.

Одбрана: Јуре Балковец, Јака Бијол, Миха Блажич, Давид Брекало, Вања Дркушић, Ерик Јанжа, Жан Карничник, Петар Стојановић.

Везни ред: Тими Макс Елшник, Адам Гнезда-Черин, Јон Горенц Станковић, Томи Хорват, Јасмин Куртић, Санди Ловрић, Бењамин Вербич, Адриан Зељковић, Нино Жугељ, Јосип Иличић.

Напад: Жан Целар, Јан Млакар, Бењамин Шешко, Андраж Шпорар, Жан Випотник.

"На крају, морао сам да се одлучим за 26 играча, што не значи да они који сада не путују са нама у неким наредним акцијама неће бити у репрезентацији. Фудбал ће се играти и после Европског првенства, у септембру већ имамо мечеве Лиге нација. Такође, морао сам и тактички да посматрам ствари пре доношења коначне одлуке, јер не могу да водим превише нападачки оријентисаних играча, претпостављам да нећемо нападати 90 минута сваки меч на Еуру" рекао је Кек.

Репрезентација Словеније ће до почетка ЕП одиграти пријатељску утакмицу сутра против Бугарске.

Европско првенство је на програму од 14. јуна до 14. јула, а Словенија ће играти у Групи Ц заједно Србијом, Енглеском и Данском.

image