Спорт

Србија има двоје финалиста на Европском првенству – Ангелина и Страхиња скачу за медаље у Риму

Наша репрезентација ће имати такмичаре који ће се борити за одличја у престоници Италије
Србија има двоје финалиста на Европском првенству – Ангелина и Страхиња скачу за медаље у РимуGetty © Mattia Ozbot / Stringer

Српски атлетичари Ангелина Топић и Страхиња Јованчевић пласирали су се у финала Европског првенства у дисциплинама скок увис, односно скок удаљ.

Топићева је до финала стигла пошто је у квалификацијама скочила потребну норму од 1,92 метра.

Финале ће бити у недељу, 9. јуна у вечерњем програму.

Ангелина брани бронзу са претходног првенства Европе у Минхену.

Борба за медаљу очекује и Јованчевића, који је до финала скока удаљ дошао у квалификацијама и скоком у трећој серији 7,95 метара заузео 12. место.

Други српски представник Лазар Анић није успео да се домогне финала, јер је у првој серији прескочио 7, 88 метара, а затим два пута преступио.

Финале је на програму у суботу од 20 сати.

Претходно, репрезентација Србије је остала без још неколико финала.

Милица Емини није успела да се пласира у финале у трци на 100 метара са препонама. Она је имала време 13,24 и заузела 12. место, док је 11 најбољих прошло даље. Финале јој је измакло за једну стотинку секунде.

Алекса Кијановић је остао без полуфинала трке на 100 метара, док су Армин Синанчевић и Асмир Колашинац стали у квалификацијама у дисциплини бацање кугле.

Синанчевић, сребрни са претходног првенства Европе, завршио је учешће у квалификацијама пошто није имао ниједан исправан хитац.

Колашинац је заузео 18. место са бачених 19,19 метара.

У финале које ће бити одржано у суботу, пласирало се 12 најбољих.

image