Спорт

Мандић после враћања дугова и европске титуле: Остварен сан, следећи је медаља за Србију

Један сан је постао јава, а сада сањам медаљу у Паризу. Морамо да будемо скромни, да идемо корак по корак, рекао је српски ватерполиста Душан Мандић након тријумфа Ференцвароша у Лиги шампиона
Мандић после враћања дугова и европске титуле: Остварен сан, следећи је медаља за СрбијуGetty © Maddie Meyer

Мандић је био најзаслужнији за победу у финалу завршног турнира на Малти против дугогодишњег шампиона Про Река (12:11) са четири поготка и сјајном блокадом у одбрани у финишу меча.

Претходно, у полуфиналу је са пет погодака из игре и голом у пенал серији "вратио дугове" Новом Београду (18:17).

"Ову ноћ ћу памтити до краја живота", истакао је Мандић за "Спортклуб".

"Како је утакмица одмицала играли смо све боље и боље, довели смо тим какав је Про Реко у веома тежак положај. Италијани су морали да јуре предност, успели смо да се изборимо до краја, успели смо да остваримо циљ, рекао бих и сан, како наш, тако и навијача који су заиста у групи најбољих на свету."

Следи мала пауза, па се окрећем репрезентацији и Олимпијским играма, рекао је Мандић, који у богатој ризници трофеја има три у Лиги шампиона, као и два олимпијска злата.

"Морамо да верујемо, морамо да се поштујемо међусобно, морамо да гледамо пре свега у своје двориште, а затим да се упустимо у борбе у Паризу", поручио је Мандић.

Мандић предводник "делфина" у Паризу

Он ће бити део екипе која ће се такмичити у Паризу.

Селектор ватерполо репрезентације Србије Урош Стевановић објавио је шири списак кандидата који ће почети припреме за највећу смотру спортиста.

На списку су: Димитрије Ристичевић (Панатинаикос), Радослав Филиповић (Раднички), Владимир Мишовић (Црвена звезда), Немања Убовић (Вуљагмени), Немања Вицо (Приморац), Ђорђе Лазић (играо за Брешу сада још без клуба), Богдан Гавриловић (Раднички), Сава Ранђеловић (Вашаш), Никола Јакшић (Нови Београд), Радомир Драшовић (Нови Београд), Ђорђе Вучинић (Нови Београд), Петар Јакшић (Раднички), Лука Пљеванчић (Шабац), Милош Ћук (Нови Београд), Страхиња Рашовић (Раднички), Марко Радуловић (Нови Београд), Василије Мартиновић (Нови Београд), Никола Дедовић (Вашаш), Душан Мандић (Ференцварош), Виктор Рашовић (Нојзи ла Сек), Никола Лукић (Нови Београд) Вук Милојевић (Црвена звезда), Марко Димитријевић (Партизан).

Репрезентација ће од 10. до 22. јула тренирати у Крагујевцу, а од 24. јуна до 2. јула биће на припремама у Крању.

Од 4. до 7. јула је турнир у Шапцу на којем ће учествовати Француска, Аустралија, Црна Гора, Румунија, Немачка и Србија.

После два дана одмора, од 10. до 16. јула припреме ће се наставити у Новом Саду, а од 17. до 20. јула у Подгорици.

У Београду ће тренинзи бити одржани 22. и 23. јула и 25. јула се путује на Олимпијске игре у Париз.

На Играма ће Србија играти у Б групи, а ривали су Јапан, Аустралија, Шпанија, Француска и Мађарска.

image