Спорт

Карпин без дилеме: Русија има тим који може да игра Европско првенство

Селектор фудбалске репрезентације Русије Валери Карпин, изјавио је након убедљиве победе над Белорусијом да његови момци имају квалитет да играју на Европском првенству
Карпин без дилеме: Русија има тим који може да игра Европско првенствоGetty © NurPhoto

Због суспензије националног тима, као и клубова са свих међународних такмичења, Русији је забрањено да игра квалификације за предстојеће Европско првенство.

Ипак, да Русија још увек важи за европског великана, "Зборнаја" је потврдила у пријатељским сусретима.

После победе над Србијом, Русија је била убељдива против Белорусије у Минску.

Изабраници Валерија Карпина славили су са 4:0, након чега је селектор репрезентације Русије изјавио да његови момци имају квалитет да играју на шампионату Европе.

"Све је било одлично, али то не значи много. Да је све било како треба, овај тим би се квалификовао на Европско првенство. Истовремено, недостајало нам је пет или шест веома важних играча. Велике похвале имам за Алексеја, али и за Антона Миранчука, Чалова, Глебова... Сви су одиграли одлично", утисци су Карпина након победе над Белорусијом.

Имао је селектор Русије и похвалу за проивника.

"Противник је био више него добар. Садашњи тим Белорусије би био у горњем делу табеле Премијер лиге Русије", додао је Карпин.

Од увођења санкција, Русија је одиграла 13 пријатељских сусрета, на којима је уписала по шест победа и ремија, док је само једном била поражена.

image