Спорт

Ига са ивице амбиса до четврте титуле у Паризу: Надреално...

Пољска тенисерка Ига Швјонтек била је веома задовољна после нове титуле на Ролан Гаросу
Ига са ивице амбиса до четврте титуле у Паризу: Надреално...Getty © Tim Goode / Stringer

Швјонтекова је у финалу, које је трајало тек који минут дуже од сат времена, савладала Јасмин Паолини резултатом 6:2, 6:1, за трећу париску титулу у низу и четврту укупно.

"Ово ми много значи, надреалан турнир за мене, почев од оног меча са Осаком у другом колу. Поносна сам на себе, очекивања и притисак су били високи, срећна сам што сам успела да се изборим са свиме тиме", рекла је Ига.

"Гледајући ситуацију и чињеницу да има много притиска током финала, одиграла сам веома добар меч. Доживела сам брејк на почетку, али после је ниво био висок. Одиграла сам прилично добро, мада није било лако као што коначни резултат показује."

Поново је тема био и меч са Наоми Осаком у другом колу у којем је била на ивици амбиса.

"Такве победе кажу да увек могу да верујем у себе, да могу да пронађем игру чак и када сам у великој невољи. То ми даје самопоуздање. Увек дајем све од себе независно од резултата – некад ћу изгубити, некад победити, али нема кајања када дајеш све од себе", рекла је Пољакиња.

"Нисам била особа која је одувек мислила да ће освајати титуле и бити прва на свету. Лако се сећам те пређашње особе, али то сад нема везе, свима је почетна тачка другачија. Уложила сам много труда и напора како бих била права у тренуцима високог притиска."

Осврнула се и на предстојећи Вимблдон.

"Имала сам и идеју да припреме проведем на трави чак... Мислим да ми је сваком годином лакше да се прилагодим на траву. Морам да наставим са радом, лакше ми је сваке године, а и мој тренер је радио са (Агњешком) Радвањском, која је била сјајна на трави. То је велики изазов. Можда бих имала више времена да овде изгубим рано, али не бих се мењала, ха-ха", поручила је Пољакиња.

Швјонтекова је утврдила прву позицију на ВТА ранг-листи, од понедељка ће имати 11.695 бодова, 3.707 више од Коко Гоф која ће бити другопласирана.

image