Спорт

Алкараз: Трчао сам кући после школе да бих гледао Ролан Гарос, а сада...

Феноменални тенисер из Мурсије је после Ју-Ес опена и Вимблдона својој богатој колекцији придодао и трофеј са париског гренд слема
Алкараз: Трчао сам кући после школе да бих гледао Ролан Гарос, а сада...Getty © Daniel Kopatsch / Contributor

Карлос Алкараз нови је шампион Ролан Гароса, пошто је у недељном финалу савладао Александера Зверева после четири сата и 19 минута игре - 3:2.

Шпанац је преокретом у последња два сета стигао до треће гренд слем титуле у каријери и то на три различите подлоге, а после меча није крио срећу због свог успеха.

"Пре свега, морам да честитам Саши на фантастичном почетку године. Невероватан је ниво на ком играш и рада који улажеш сваки дан. Играо си срцем. Преживео си много тешких тренутака у последњих година. Ово је завшретак једног пута. Надам се да ћеш ускоро имати шансу да освојиш неки гренд слем", рекао је Алкараз током свечане церемоније.

Потом се обратио тиму.

"Мој тим је уложио невероватан рад. Вратио сам се после повреде. Нисам се осећао добро. Било је много сумњи да ли ћу доћи. Захвалан сам на томе што имам такав тим. Сви у мом тиму дају максимум да се развијем као играч и особа. Ми смо велика породица", истакао је Шпанац и потом се окренуо ка својој правој породици:

"Желео бих да говорим и о својој породици. Сјајно је што сте ту и подржавате ме. Знам и када нисте ту да ме подржавате док ме гледате на телевизији. То је сјајан однос још од када сам био дете. Увек сам после школе трчао кући да гледам овај турнир. Хвала на свему што сте учинили за мене."

image