Спорт

Ангелина Топић је чудо - са 18 година до европског сребра за Србију!

Невероватно вече за српску атлетику и поново у режији суперталентоване Ангелине Топић која је донела још једно вредно одличје са великих такмичења
Ангелина Топић је чудо - са 18 година до европског сребра за Србију!Getty © David Ramos / Staff

Осамнаестогодишња атлетичарка освојила је сребрну медаљу за Србију на Европском првенству атлетици у Риму, пошто је прескочила висину од 197 центиметара!

Ћерка легендарног скакача дошла је тако надомак сопственог рекорда Србије који износи 198 центиметара, али далеко важније биће јој што је освојила и друго одличје на европским првенствима у каријери.

Топићева је у Минхену пре две године стигла до бронзе, сада је напредовала до сребра, стигавши до друге медаље и пре него што ће у јулу ове године прославити 19. рођендан.

Неприкосновена Јарослава Махучик, украјинска скакачица, завршила је испред Ангелине са 201 прескоченим центиметром, а сјајно је знати да је Топићева до овог одличја стигла упркос томе што је у Риму падала киша.

До бронзе је стигла још једна Украјинка, Ирина Герашченко, такође са 197 центиметара, али је више пута рушила од Топићеве на ранијим висинама.

image