Спорт

Дончић не може сам у финалу, Бостон на пола пута до шампионске титуле

"Зелени" су одбранили домаћи терен и сада имају велику предност у борби за најважнији кошаркашки трофеј
Дончић не може сам у финалу, Бостон на пола пута до шампионске титуле© Tanjug/AP Photo/Michael Dwyer

Бостон селтикси повели су 2-0 у финалној серији НБА лиге против Даласа, пошто су и у другој утакмици били бољи, овога пута резултатом 105:98.

Екипа коју води Џо Мазула је испунила први циљ, победила на две утакмице на којој је била домаћин и направила велики корак ка освајању шампионског прстена.

Франшиза из Масачусетса, једна од највећих у историји најјаче лиге на свету, на пола пута је до своје 18. титуле, а прве после више од 15 година.

Бостон је последњи пут освојио НБА лигу 2008. године и сада је поново у одличној ситуацији да врати пехар у своје витрине.

После уводног пораза, Далас је боље отворио сусрет и имао вођство, али је домаћин успео да се врати и направи преокрет у трећој четвртини.

Поново су гости имали само једну нападачку опцију, био је то Лука Дончић, што су Селтикси искористили, дошли до максималних +13 и потом сачували предност до краја.

Дончић је још једном био сјајан, поново је комплетирао трипл-дабл са 32 поена (12/21 из игре) и по 11 скокова и асистенција, а имао је још четири украдене и осам изгубљених лопти.

Међутим, није имао адекватну подршку саиграча, први следећи на листи стрелаца био је Вошингтон са 17 поена, једним више од Кајрија Ирвинга који је поново подбацио.

На другој страни, играчи у црним дресовима много боље су распоредили поене, а "икс фактор" овога пута био је Џру Холидеј који је предводио свој тим.

Дуел је завршио са 26 поена и 11 скокова, уз само три промашаја из игре (11/14). Џејлен Браун је додао 21 поен, ухватио четири лопте и поделио седам успешних додавања, док се Џејсон Тејтум зауставио на 18 поена, девет скокова и 12 асистенција.

Бостон има велику предност и шансу да већ у Тексасу дође до трофеја.

Серија се сада сели у Далас, где ће бити одигране трећа и четврта утакмица, а прва следећа на програму је у ноћи између среде и четвртка по средњоевропском времену.

image