Спорт

Колаковић: Мотивисани, стрпљиви и храбри када је било најпотребније

Селектор мушке одбојкашке репрезентације Игор Колаковић изјавио је да је његов тим стрпљивом и храбром игром стигао до победе против Канаде у Лиги нација
Колаковић: Мотивисани, стрпљиви и храбри када је било најпотребније© Odbojkaški savez Srbije/FIVB

Одбојкаши Србије победили су у Отави селекцију Канаде резултатом 3:1, по сетовима 21:25, 25:20, 25:18, 25:23 у последњој утакмици на турниру друге седмице Лиге нација.

Изабраници Игора Колаковића су се са 7,98 бодова освојених у мечу против Канаде вратили у трку за место на Олимпијским играма у Паризу.

Србија је тренутно на деветом месту ФИВБ ранг-листе са 251,55 бодова, док је Куба десета са 250,64 бода.

"Мислим да смо направили сјајну победу у препуној дворани", почео је Колаковић.

"Били смо веома мотивисани, изузетно стрпљиви. Мислим да смо били и храбри када је било најпотребније. Ушли смо опет у меч са дозом мекоће. Међутим, како је меч одмицао, мислим да су ствари посложене како треба."

Он је истакао да Канада има сјајан тим.

"Мислим да је ово врло важна победа и за самопоуздање свих нас и за бодовни салдо. Сада је јасно да ће последњи турнир Лиге нација у Словенији да одлучи ко ће ићи на Олимпијске игре у Паризу."

Колаковић је похвалио све одбојкаше Србије.

"Тек смо направили један корак ка ономе што нас интересује, а то је да у ових наредних седам дана, када се вратимо у Београд, мирно тренирамо и да се и ментално и физички спремимо за турнир у Љубљани", закључио је Колаковић.

Утакмице последње, треће седмице Лиге нација, које ће бити одигране од 18. до 23. јуна у Љубљани, одлучиће о томе ко ће изборити пласман на Игре.

Одбојкаши Србије ће у престоници Словеније играти против Кубе, Турске, Пољске и домаћина. Куба ће поред Србије играти против Словеније, Бугарске и Пољске.

image