Спорт

Енглезе виде као фаворите, али Кејн упозорава: Исланд позив на буђење, неће бити лако као што мисле

Капитен енглеске фудбалске репрезентације Хари Кејн изјавио је да његовом тиму неће бити лако на предстојећем Европском првенству у Немачкој
Енглезе виде као фаворите, али Кејн упозорава: Исланд позив на буђење, неће бити лако као што мислеGetty © Richard Pelham / Stringer

Британски медији подсећају да је Енглеска актуелни вицешампион Европе, пошто је пре три године у финалу поражена од селекције Италије после бољег извођења пенала.

Екипа Гарета Саутгејта је један од фаворита на Европском првенству у Немачкој, иако се налази у незавидној сиутацији пред почетак

Енглези су пре три дана у Лондону поражени од селекције Исланда (0:1) у последњем припремном мечу уочи почетка континенталног шампионата.

"Овај пораз би могао да буде позив на буђење за све да схвате да неће да бити лако као што људи мисле", почео је Кејн.

"Имамо много посла да одрадимо, понекад је потребан позив за буђење. Има много елемената које морамо да поправимо, нарочито у пресингу. Утакмице у групној фази биће сличне као ова против Исланда. Мораћемо добро да се бранимо, нарочито од дугих лопти. У нападу требало би да будемо стрпљиви."

Он се потом још једном једном на пораз од Исланда.

"Били смо испод свог нивоа посебно без лопте и то је оно што морамо да анализирамо да бисмо били бољи. Имали смо моменте када смо играли добар и леп фудбал, стварали шансе. Али против овог типа репрезентација морате да будете прецизнији. Вероватно није било ни довољно жеље у дуелима, на другим лоптама и освајању тих лопти", додао је капитен Енглеске.

Европско првенство биће одржано од 14. јуна до 14. јула у Немачкој, а Енглеска ће играти у групи Ц са Србијом, Словенијом и Данском.

Енглезима ће први противник бити "орлови" и то 16. јуна у Гелзенкирхену.

image