Спорт

Бабић: Знам да ће Руси навијати за Србију на Европском првенству

Фудбалска репрезентација Србије у недељу 16. јуна игра прву утакмицу на Европском првенству у Немачкој, против селекције Енглеске, а посебну подршку имаће и од навијача из Русије
Бабић: Знам да ће Руси навијати за Србију на Европском првенствуGetty © Mattia Ozbot - UEFA / Contributor

То тврди дефанзивац "орлова" Срђан Бабић, иначе фудбалер московског Спартака.

Он је у изјави за руски "Мета рејтингс" сигуран да ће навијачи Русије подржавати Србе током турнира на који нису могли да се квалификују због санкција које су јој 2022. увеле ФИФА и УЕФА.

"Знам да ће Руси навијати за Србију. Осећам то и када играм у Премијер лиги Русије, да они подржавају нас Србе", рекао је Бабић.

Српски штопер није хтео да даје велике прогнозе када је у питању домет Србије.

"Дужни смо да представљамо нашу земљу на најбољи могући начин. Размишљамо о томе како да будемо још бољи него до сада. Зато ћемо ићи корак по корак, од утакмице до утакмице и надам се да ћемо проћи групну фазу."

Некадашњи играч Црвене звезде истакао је своје фаворите на Европском првенству.

"Моје мишљење је да су највећи фаворити Енглеска и Француска. Имаћемо јако тешку утакмицу са Енглезима у групи, али надам се да ћемо достојно бранити боје Србије", поручио је Срђан Бабић.

Бабић је једини српски репрезентативац који долази из руске лиге, а на ширем списку су били и Саша Здјелар (ЦСКА Москва) и Страхиња Ераковић (Зенит).

image