Спорт

Оперисао је Ђоковића, па донео лоше вести за Вимблдон: Веома су мале шансе...

Новак Ђоковић је овог понедељка остао без првог места на АТП листи, пошто је завршио учешће на Ролан Гаросу у четвртфиналу, предавши без борбе Касперу Руду
Оперисао је Ђоковића, па донео лоше вести за Вимблдон: Веома су мале шансе...Getty © Dan Istitene / Staff

Пао је и на трећу позицију на ранг листи, али далеко већа брига за њега је операција десног колена коју је прошле среде обавио како би што пре могао да се врати на терен.

Ђоковић је решио да оперише менискус у најкраћем року, а многи се питају да ли то значи да се српски тенисер нада наступу на Вимблдону. Како истиче француски доктор Антоан Геромета, који је и обавио операцију на Ђоковићевом колену, то је готово немогуће.

"Веома је мала вероватноћа да ће он бити на 100 одсто после три седмице", рекао је Геромета, а пренео је француски "Екип".

То значи да су мале шансе да ће Ђоковић бранити 1.200 бодова које је прошле године освојио наступом у финалу Вимблдона, као и да су далеко веће шансе да његов први наредни турнир буде поново на шљаци, на АТП турниру у Хамбургу.

То је посебно важно због чињенице да ће се на шљаци играти и на Олимпијским играма у Паризу, на комплексу Ролан Гароса, што је Ђоковићев приоритет за 2024. годину.

image